استاد علی آهی در تهران به دنیا آمد و پس از پایان رساندن دوره ابتدایی، وارد بازار کار شد و در کنار آن به تحصیل علوم حوزوی پرداخت.
او پیش از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از اعضای جمعیت فدائیان اسلام فعالیت میکرد و پس از پیروزی انقلاب، علاوه بر حضور در جبهههای حق علیه باطل، در کمیته انقلاب اسلامی تا سطح فرماندهی استان طبق موازین شرعی خدمات شایانی ارائه کرد.
آهی در طول تلاش های مذهبی و علمی خویش مؤسس محافل، مساجد و حسینیههای متعددی بوده که از آن جمله تشکیل بنیاد دعبل خزاعی، تأسیس چند باب کتابخانه و مسجد در تهران و آبعلی و تأسیس صندوق قرض الحسنه الغدیر آبعلی است.
دیوان آهی (دو جلد)، دیوان آئینه نور (دو جلد)، فرهنگ اصلاحات قافیه (یک جلد)، توصیف صنایع شعر کهن فارسی و پیرایش آن با کلک بدیع، فلسفه قیام امام حسین(ع) از دیدگاه عقل، شعر و شاعری از نظرگاه قرآن و عترت و سنت در هفت بخش، درسهایی از علم کلام «نگرشی تحلیلی درباره تصوف و تاثیرات آن در ادبیات آئینی» و «تنور الافکار؛ روشنی افکار جهت شعر و شاعری و مداحی اهل بیت(ع)» ( یک جلد) و چندین اثر دیگر از جمله تألیفات این پیرغلام حسینی کشورمان است.
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۱
حاج غلامرضا سازگار گفت: با وجود اینکه مسن هستم اما با درگذشت حاج آقای آهی (ره) احساس یتیمی می کنم.
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۲
حجت الاسلام والمسلمین حق پناه گفت: حاج علی آهی مظهر کامل خطبه همام امیرالمومنین (ع) است؛ خطبه ای که وقتی حضرت خواند همام طاقت نیاورد و مرد.
۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۰
برای تماشای مستند تشییع و خاکسپاری مرحوم آهی کلیک کنید.
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۵۳
دانلود
۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۳
مراسم بزرگداشت استاد علی آهی به همت کانون مداحان و شاعران آئینی شهرستان کاشان برگزار میشود.
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۰
حاج علی آهی میگفت: وقتی این شعر درباره حضرت زهرا(س) -چو نورش در بسیط فرش از عرش برین آمد/خدا را هرچه رحمت گفت نازل بر زمین آمد- را برای آیتالله میلانی خواندم مکدر شد وگفت،این کفر است که رحمت خدا فقط به زمین بیاید، همانجا اصلاحش کردم.
۲۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۰
به مناسبت ایام در گذشت شاعر، ذاکر و پیر غلام اهل بیت(ع) مرحوم حاج علی آهی، تعدادی از شاعران آیینی اشعاری را در رثای آن مرحوم سروده اند. برای خواندن این اشعار کلیک کنید.
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۳۷
مراسم ترحیم حاج علی آهی عصر پنجشنبه با حضور جمعی از ذاکرین اهل بیت(ع) ،مسئولین و چهره های فرهنگی در مهدیه تهران برگزار شد.
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۸
مراسم ترحیم حاج علی آهی عصر امروز با حضور جمعی از ذاکرین اهل بیت(ع) ،مسئولین و چهره های فرهنگی در مهدیه تهران برگزار شد
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۵
مراسم باشکوه ختم پیرغلام اهلبیت(ع) از سوی خانه مداحان اهلبیت(ع) بعد از ظهر امروز (پنج شنبه) ۲۰ فروردین در مهدیه تهران برگزار شد.
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۱۶
مقام معظم رهبری در ابتدای سخنان خود در جمع مداحان با گرامی داشت یاد و خاطره مرحوم استاد آهی فرمودند:
« بنده مرحوم آهی را از اوایل دهه چهل می شناسم. ایشان به معنای حقیقی کلمه متعهد، پایبند، خیرخواه و پرتلاش بودند که به خصوص نسبت به جامعه مداح دارای احساس تعهد و مسئولیت بودند. خدا انشاء الله درجاتشان را عالی کند. »
۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۹
متن سخنرانی "استاد حاج علی آهی" که در ۷ خرداد ۹۱
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۲
در این فیلم مرحوم حاج علی آهی و حاج علی ترابی در منزل یکی از پیرغلامان حاضر شده و استاد آهی به نکاتی در تفسیر آیات قرآن اشاره می کند
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۰
حجتالاسلام دریکوند، رئیس شورای هیئتهای مذهبی کشور و استان لرستان در پیامی درگذشت استاد «حاج علی آهی» را به جامعه مداحان کشور تسلیت گفت.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۲
در پی درگذشت ستایشگر پیشکسوت اهل بیت(ع) و پیرغلام پرافتخار آن خاندان اطهر، مرحوم حاج علی آهی، حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با صدور پیامی این ضایعه جانکاه را به بازماندگان و جامعه ستایشگری تسلیت گفت.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵
پدر شعر آئینی کشور گفت: مرحوم علی آهی در تألیف آثار خود با مراجعه به متون متقن ولایی و تاریخی اسلام، مفاهیم مورد نیاز جامعه مداحان کشور را رصد و آنها را تقریر میکرد.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۴
اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی درگذشت مرحوم آهی، پیشکسوت مداحی و رئیس هیئتمدیره خانه مداحان را تسلیت گفتند.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۵۸
مراسم خاکسپاری حاج علی آهی در قطعه اختصاصی بهشت زهرا برای مادحین اهل بیت، آرام گرفت.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۰۸
طاهری با اشاره به اینکه مرحوم آهی دقت بسیاری در سرودن و ذکر اشعار داشتند، گفت: ایشان برای اینکه اشعارشان از هرگونه انحراف برکنار باشد، آنها را در محضر آیت الله میلانی عرضه می داشتند.
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۳۰
محمد فراهانی در مراسم تدفین استاد حاج علی آهی طی سخنانی گفت: حاج علی آهی سرسلسله مروجین عقاید صحیح شیعه در وادی شعر آیینی و مذهبی بود و در مجالهای مختلف به نقد و بررسی اشعار از این منظر می پرداخت.